Drożdże aktywne do wznowienia fermentacji 22 g
Opis
Drożdże aktywne do wznowienia fermentacji
Drożdże aktywne do wznowienia fermentacji marki Browin to połącznie pożywki i wysokoalkoholizujących drożdży S. bayanus powodującymi wznowienie fermentacji w zacierach i winach. Drożdże przystosowane są do win każdego rodzaju.
Maksymalna ilość alkoholu do fermentacji wynosi 18% przy temperaturze 25-30°C. Saszetka wystarcza na 25 L nastawu. Za pomocą drożdży można uratować zbyt słodkie nastawy o małej mocy bądź wznowić zatrzymaną fermentację w winach i zacierach (z poziomem alkoholu do 10%). Restart powinien nastąpić w przeciągu 7 dni. Jest to czas niezbędny dla namnożenia drożdży w trudnych warunkach związanych m.in. z obecnością alkoholu.
Parametry:
- Marka: Browin
- Masa: 22 g
- Rodzaj: suszone
- Drożdże wystarczają na nastaw do 25 L
- Przeznaczenie: drożdże do wznowienia fermentacji