Drożdże suszone do win mocnych i musujących 7 g

Drożdże suszone do win mocnych i musujących 7 g
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,98 zł 9,98 zł 7.98
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 7,89 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]
Dodaj do ulubionych
Producent: Browin
Kod produktu: BW 017564/ALL

Opis

Drożdże winiarskie suszone

Drożdże winiarskie suszone marki Browin przystosowane są do win każdego rodzaju, zarówno białych, czerwonych, jak i musujących (do 16% alkoholu). Dzięki drożdżom nie musimy martwić się o barwę, bukiet, czy dobre odfermentowanie. 7g drożdży wystarcza na nastaw od 10-35 L.

Parametry:

  • Marka: Browin
  • Masa: 7g
  • Rodzaj: suszone
  • Drożdże wystarczają na nastaw od 10-35 L
  • Przeznaczenie: drożdże do wszystkich rodzajów win, w tym musujących

Sposób użycia:

Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.

Pełnie możliwości drożdże osiągają przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 (401010) i Kombi Vita (401030).

Składniki:

drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.

Uwaga!

Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: B1 (401010), Kombi Vita (401030).

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Informacje o produkcie:

Fermivin PDM to fermentujące do 16% alkoholu drożdże winiarskie BAYANUS, które dzięki swojej uniwersalności świetnie sprawdzą się jako dodatek do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu. Drożdże te mają umiarkowany wpływ na profil aromatyczny wina, dzięki czemu pozwalają na zachowanie aromatów owoców, z których powstaje trunek. Drożdże te fermentują nawet w trudnych warunkach wysokiego stężenia cukru, wysokiego stężenia alkoholu czy w niskich temperaturach. Dlatego polecane są również do fermentacji brzeczki miodowej oraz wznowienia fermentacji win, tzw. restartu.

Bardzo szeroki zakres, w którym fermentują drożdże Fermivin PDM sprawia, że warto po nie sięgnąć, gdy fermentację prowadzimy w piwnicach bądź pomieszczeniach, w których temperatura jest niższa od pokojowej.

Jedna saszetka drożdży jest odpowiednia do przygotowania od 10 do 35 L nastawu winiarskiego.

Suszone drożdże winiarskie Fermivin PDM są bardzo proste w użyciu, wystarczy krótka rehydratacja – nawodnienie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Korzyści dla zarejestrowanych

program lojalnościowy

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium