Zrębki do grillowania i wędzenia 100% śliwa 450g
Opis
Zrębki do grillowania i wędzenia 450 g
Zrębki do grillowania i wędzenia marki Browin to specjalnie rozdrobnione drewno owocowe, które świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dzięki zachowaniu jednorodności zrębków, łatwo utrzymuje się stałą temperaturę podczas ich spalania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor.
Zrębki doskonale nadają się do wędzenia ryb, drobiu i mięs czerwonych. Dzięki swojemu rozmiarowi, nadają się zarówno do dużych, jak i małych wędzarni. Są w 100% naturalne - pochodzą z ekologicznych miejsc i są wolne od związków konserwujących i impregnujących.
Parametry:
- Marka: Browin
- Zastosowanie: do wędzenia i grillowania potraw
- Aromat: śliwa
- Waga: 450 g
- 100% naturalne
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Delikatne mięsa, jak na przykład z kurczaka, nie potrzebują wiele czasu. Będą gotowe po około godzinie lub dwóch (w zależności od wielkości). Wieprzowina czy wołowina potrzebuje natomiast więcej czasu.
Wędzenie ułatwi namoczenie zrębek w wodzie lub innym płynie (np. piwie) następnie umieszczenie ich nieopodal paleniska najlepiej w generatorze dymu (w celu zapobiegania ich szybkiemu spaleniu).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.